Musical- en Theaterschool

SET Producties

Déwy Kuiper

DÉWY: Ik ben een theatermaker, docent en acteur vol passie voor theater. Het liefst werk ik met gemotiveerde jongvolwassenen en kinderen die het vak willen leren en zich verder willen ontwikkelen. Ik help ze hierbij door tools te geven die nodig zijn om te kunnen acteren en transformeren.

Tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb ik mij veel bezig gehouden met jeugdtheater, Brecht en De lege ruimte van Peter Brook. Transparantie van een acteur vind ik heel belangrijk. Beginnen vanuit dat wat een speler aan bagage al bij zich draagt en vanuit daar verder bouwen. Hier komt ook talentontwikkeling bij kijken. Ik probeer de spelers altijd verder te helpen in hun spel en zelfvertrouwen, door te kijken naar hun kwaliteiten.

Naast het zien van deze kwaliteiten, wil ik ook altijd een leervraag bij de speler neerleggen. Zo kunnen zij zich blijven ontwikkelen, zodat zij niet altijd in de comfort zone blijven. Door middel van mijn positieve, doch kritische blik, probeer ik altijd het meeste uit mijn spelers te halen.

Voor mij is theater maken een continu proces van vallen en opstaan.

© 2024 Musical- en Theaterschool

Thema door Anders Norén