Musical- en Theaterschool

SET Producties

Educatie schoolvoorstellingen

‘Prinses AMELIA is…jarig!

In deze educatieve schoolvoorstelling maar speelt ook in het theater ‘Prinses Amelia is…jarig’ gaat de Prinses voor het eerst naar school. Zij weet alleen niet wat emoties zijn en ervaart al snel dat er allerlei dingen bij zichzelf gebeuren waar ze geen woorden voor heeft.

Zij leert van de juf dat dit emoties zijn en wat deze emoties doen met je lijf. Niet alleen Prinses Amelia is jarig, maar ook de juf! Het is een groot feest op de meesters en juffendag.
Samen met de kinderen leert zij verschillende emoties bij zichzelf herkennen door te voelen met haar lijf en hierop te bewegen zoals bijvoorbeeld bang, verliefd, boos, blij.

Na de voorstelling krijgen de kinderen een korte dans workshop. Ze oefenen de emoties; van een klein beetje boos naar heel erg boos, van bang naar heel erg blij en van blij naar verliefd. Gebruik maken van het lijf en expressie toepassen.

In de klas kan er natuurlijk al geoefend worden met het oefenen van de verschillende emoties door middel van muziek en beweging. Start de les altijd met een lekker muziekje en warm het gehele lijf op.

Een unieke voorstelling voor meesters en juffendag. Een groot feest in de klas samen met Prinses Amelia. Zal dit helemaal goed gaan? Kijk en beleef het verhaal mee.

© 2024 Musical- en Theaterschool

Thema door Anders Norén